NFL-spelare får $ 6,5 miljoner lön i Bitcoin

Russell Okung krävde lönebetalning genom Bitcoin 2019 och fick slutligen hälften av sina 13 miljoner dollar i BTC.

Russell Okung, som spelar för Carolina Panthers i American National Football League (NFL), meddelade att han äntligen har fått 50% av sina 13 miljoner dollar årliga avgifter i Bitcoin.

Okung blev den första spelaren i NFL som fick betalt i Bitcoin

Enligt det officiella tillkännagivandet konverterade Okung 6,5 miljoner dollar av sin NFL-lön till Bitcoin genom BTC-betalningsstart Zap. Okung har varit en stor anhängare av digital valuta när han twittrade i maj 2019 att han ville få betalt med världens största kryptovaluta.

NFL-spelaren svarade på sin egen tweet igår och meddelade att han äntligen har fått betalning i Bitcoin. Okung kritiserade US-dollarn och väckte oro över den stigande inflationen.

”När vi alla får betalt i Bitcoin kan ingen berätta för oss vad vi ska göra med det värde vi skapar. Om du tror att valen är riggade vänta tills du lär dig mer om den amerikanska dollarn. Du kan göra ‘x’ för ett år och se hur det sakta urholkar av inflation eller så kan du skydda dina hårt förtjänade pengar med Bitcoin, “nämnde Okung på Twitter.

Bitcoin i sport

NFL rensade att ligan inte betalade Okung direkt i Bitcoin, och han konverterade sin årslön till BTC genom en start. Trots anledningen till att American League inte bedriver betalningar direkt via Bitcoin har världens största kryptovaluta vunnit enorm popularitet bland idrottare runt om i världen. Jack Mallers, grundare av Zap, berättade i en intervju för Coindesk att idrottare från National Basketball Association (NBA) och Major League Baseball (MLB) diskuterar för att komma in i programmet.

Priset på Bitcoin har hoppat mer än 8% under det senaste dygnet och nått 28 500 dollar. Världens största kryptovaluta fick betydande värde i december och hoppade från $ 19.000 till $ 28.000 på mindre än fyra veckor. Det totala börsvärdet för kryptovalutor är nu över 750 miljarder dollar då BTC-dominansen korsade 70%, vilket är den högsta nivån på veckor.